In het zomernummer 2024 van het mooie tuinmagazine De tuin in 4 seizoenen geeft Emiel van den Berg in een fraai artikel een inkijk in de tuin. Hij accentueert het effect van zon en schaduw in de tuin als belangrijke bron van schoonheid en kijkplezier.

Daarnaast wordt in een separaat artikel ingegaan op de royale aanwezigheid van Groot Hoefblad in de tuin.

Das Internationale Garten-Magazin Garten Träume : Raum für Fantasie

Winter 2021

Miriam Sievert Editor

Annette Timmermann  Fotograf

” Auf dem Grundstück einen ehemaligen Bauernhofs leggen Marianne und Henk Korthorst einen tramhalten Garten an. “

Oktober 2020

Speciale uitgave van BUITENWONEN LANDELIJKE STIJL . Artikel van Wilma Tjalsma; fotografie Sietske de Vries

"Landelijke Liefhebberstuin"

 

 Februari 2019

Landleven : Landelijke tuin met eigentijdse twist

Tekst: Angela Groenbos; Fotografie: Sietske de Vries

 

Reportage van de tuin  Erf KLein Rassert in winterpracht

 

December 2018 Winternummer van NEST, een Belgisch magazine over het goede leven

(Tekst: Mirjam Enzerink, foto's Sietzke de Vries)

 

Rafelige randjes rijp en teer craquelé

 

In de winter zorgt het lijnenspel van hagen en heesters voor spanning en kleur op Erf Klein Rassert in het Nederlandse Hoevelaken. Sneeuw en rijp geven uitgebloeide bloemen en zaaddozen een sprookjesachtig silhouet.

Bevroren siergrassen als Calamagrostis acutiflora 'Overdam', Pennisetum alopecuroides viridescens en Succisella inflexa 'Frosted Pearls' geven een mooi winterbeeld.

Koning Winter liet vannacht een prachtig visitekaartje achter op Erf Klein Rassert. De combinatie van dichte mist en enkele graden vorst gaf bomen, heesters en vaste planten een hagelwitte aanblik. Hulstblaadjes, hortensiabollen en zelfs de grassprietjes in het gazon zitten onder de rijp. De aren van lampenpoetsersgras dragen wollige ijsmutsjes. En de laatste New Dawn-roosjes aan de struik lijken met hun bleekroze craquelé wel van porselein. Aan de zwarte gevel van de traditionele gesloten hooischuur of hooitas, bungelen slingers van bevroren spinrag in de wind. Ze geven een feestelijke tint aan dit verstilde winterwonderlandschap.

 

 

 

 

2016/ Home en Garden

In december 2016 publiceerde het blad Home en Garden een mooi artikel over onze wintertuin; foto's van Sietske de Vries en Renée Kwak als auteur:            LINK:        http://www.homeandgarden.nl/2016/11/18/inspiratie-wintertuin/


 

 

2014/ De Nederlandsche Tuinenstichting (NTS)

Bijzondere tuinen en kunst bij Gelderse tuinendagen

Datum: 12 september 2014 t/m 13 september 2014 (meerdaags), vanaf --:--

Start locatie: De Gelderse tuinen www.geldersetuinen.info

Gelderse tuinen is een initiatief van 6 bevlogen tuineigenaren.

De Wilgenkamp en de Scharrepot in Nijkerk, Klein Rassert in Hoevelaken, de Briellaerd en de Beukenhof in Barneveld en Van Schelven in Terschuur , delen hun passie voor tuinen en tuinieren. In deze 6 bijzondere tuinen kunt u genieten van de bijzondere ligging, beplanting en tuinideeen. Op 12 en 13 september a.s. van 10 tot 5 stellen zij hun tuinen open voor de ware liefhebbers. De entree komt mede ten goede aan de NTS. In diverse tuinen wordt kunst getoond.

 

 

2008/ De Nijkerkse Krant

11-6-2008

Expositie Klein Rasschert Beeldschoon schot in de roos

HOEVELAKEN - Zaterdag 7 juni opende burgemeester Renkema de beeldententoonstelling ‘Klein Rasschert beeldschoon’. De opening werd opgeluisterd met swingende muziek door een kleinere bezetting van Concordia uit Nijkerkerveen.

door: Anneke Martini

foto’s: Janus Visser/BDU

Henk en Marianne Korthorst wonen op Veenwal 40 in een landelijk gelegen woonboerderij met expositieruimten en landschapstuin die uitermate geschikt zijn voor een dergelijk initiatief. Deelnemers zijn beeldend kunstenaars uit Hoevelaken en nabijgelegen plaatsen: Willem van den Broek, Harm Visser, Leendert de Boer, Jetty Bregman, Joop Geldof, Mary Treu, Couzijn van Leeuwen en Nanda van der Vliet alsmede de Hoevelakense beeldhouwgroep De Plaggenhoef. Er is een grote verscheidenheid aan materiaalgebruik zoals beelden in brons, steen en hout, objecten in staal, karton en roestvrij staal, zilveren siervoorwerpen en sieraden, maar ook objecten waarbij hout wordt gecombineerd met been. Een gedeelte van de opbrengsten van deze (verkoop)tentoonstelling komt ten goede aan Stichting ‘Doe een Wens’ te Woerden, die voor kinderen met een zeer ernstige ziekte een droomwens kan verwezenlijken.

De openingstijden zijn: 9 t/m 13 juni van 14.00 tot 21.00 uur en 14 juni (open tuinendag) van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. De locatie is te vinden aan het einde van een 400 meter lange, onverharde maar goed begaanbare steeg. Parkeren kan in het weiland op 300 meter afstand van de expositie; zie de aanwijzingen op de Veenwal.www.korthorst.nl/beeldschoon

Opening

Burgemeester Renkema verrichtte, na een inleiding van Henk Korthorst, de opening met het wegtrekken van een rode boerenzakdoek waaronder een ‘spaarvarkenkoe’ was verborgen. Symbolisch voor de bijdrage aan ‘Doe een Wens’. Burgemeester Renkema zei onder meer: ,,De mensen die de grond geschikt gemaakt hebben voor agrarisch gebruik zullen waarschijnlijk hebben gedacht dat het tot voor ergens in de eeuwigheid agrarische grond zou blijven. Nee, nu vinden mensen er rust en ruimte voor hun woongenot. Dan ontstaan er ook weer nieuwe impulsen zoals hier vandaag wordt aangetoond met deze beeldentuin. De ontwikkeling van het landschap is misschien vergelijkbaar met het werk dat een kunstenaar verricht. Vanuit ruw materiaal probeert zij of hij iets te creëren. Dat kan in velerlei gedaante zoals hier te zien is. Brons, zilver, been, hout, steen en karton zijn de basisingrediënten geweest en hebben door mensenwerk een andere vorm gekregen. Soms is er grof gewerkt, soms fijnmazig. Soms herkenbaar, soms wordt het aan onze fantasie overgelaten. Het levert wel op dat wij als toeschouwers erover kunnen nadenken, er onze gedachten over kunnen laten gaan. Dat is mooi, dat is een verrijking.’’ (…) Verder ging de burgemeester in op ‘een soort art-explosion’ in Hoevelaken en omgeving met initiatieven uit particulier initiatief.

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb